SystemUI Tuner – moćna aplikacija za prilagođavanje skrivenih mogućnosti na Android telefonima

SystemUI Tuner – moćna aplikacija za prilagođavanje skrivenih mogućnosti na Android telefonima

Jedna od prednosti telefona s Androidom nalazi se u činjenici da ih je moguće prilagođavati na različite načine. Štoviše, postoji i niz skrivenih ili nešto teže dostupnih mogućnosti koje se mogu podešavati, a SystemUI Tuner je besplatna aplikacija koja upravo to omogućava.

Dobro je to što za podešavanje niza parametara nije nužno potrebno imati rootan telefon, ali je zato aplikaciji potrebno dati odgovarajuće dozvole korištenje ADB-a (sve je prilično detaljno objašnjeno u samoj aplikaciji). Doduše, većini će najjednostavnije koristiti Shizuku, poznatu aplikaciju koja omogućava privilegiran pristup aplikacijama koje obično traže rootanje telefona.

Osim toga, na umu treba imati i da, ovisno o inačici Androida i marki telefona, neki od parametara ili neće biti dostupni ili jednostavno neće imati nikakvog efekta. No, jednom kada je sve spremno, sve se svodi na pregledavanje dostupnih kategorija unutar kojih su grupirane različite postavke i onda ih aktivirati, deaktivirati, unijeti drukčije vrijednosti i tome slično.

Osim što je moguće utjecati na određene detalje sučelja Androida, tu je i čitav niz sistemskih postavki, pa si treba uzeti vremena da se pregleda sve što SystemUI Tuner nudi. Na umu samo treba imati da se deinstalacijom aplikacije podešene postavke neće vratiti na prethodne vrijednosti; sve što se promijenilo potrebno je ručno vratiti na zadane vrijednosti prije nego što se aplikacija odluči ukloniti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *